Eerste Izi.Travel wandeling van LGOG online

Izi.Travel is een wereldwijd, open en gratis platform waar mensen wandelingen kunnen downloaden op hun mobiele telefoon. Deze wandelingen gaan over het landschap, over musea, over monumenten en over steden. Op de app kan men wandelingen over bepaalde onderwerpen zoeken, of via GPS wandelingen in de buurt bekijken. Deze wandelingen kunnen opgeslagen worden, zodat ze altijd terug te vinden zijn en op ieder moment beluisterd kunnen worden.

Voor LGOG is de Izi.Travel app een uitgelezen kans om de leden op pad te sturen in de buitenlucht, en hen tegelijkertijd ook nog eens iets over de geschiedenis van Limburg in hun eigen omgeving of regio te leren. Ook andere geïnteresseerden kunnen de wandelingen vinden, en zo leren waar LGOG voor staat.

Bij deze eerste wandeling kunt u op stap gaan met archeoloog Leo Verhart. Hij neemt u mee op een tocht tussen de treinstations van Swalmen en Venlo en laat u kennismaken met prehistorische grafheuvels, Romeinse wegen, middeleeuwse landweren, sporen uit de Tweede Wereldoorlog, geologie en natuurlijk mooie landschappen. De wandeling is hier te vinden en te downloaden.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem