Seizoen 2 van de Histo Bistro volledig online 

In 2020 werd de Histo Bistro Podcast gepresenteerd. Het thema van dit eerste seizoen was 'eten van het land naar je tafel'. In vijf afleveringen werden de luisteraars wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie.

In mei 2021 startte seizoen 2 van de Histo Bistro Podcast. In dit seizoen wordt de luisteraars een 'Limburgs diner' aangeboden. Men start met historische reisverhalen, leert meer over de ontwikkeling van de menukaart, proeft Limburgse likeuren, eet als hoofdgerecht wild en eindigt met een Limburgs dessert.

Alle afleveringen van seizoen 2 staan nu online en zijn, onder andere, via deze link te vinden. Er is zelfs een bonusaflevering verschenen! Daarnaar verwijst de afbeelding hierboven. In deze aflevering kookt Manon Henzen van historisch kookatelier Eet!verleden een patrijs.

Het recept is afkomstig uit een kookboek uit de achttiende eeuw: De volmaakte Geldersche keukenmeid. De recepten in dit kookboek waren afkomstig uit het gegoede burger milieu en bevatten bijna 800 recepten.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem