Presentatie van ‘Kalle mit de kómkómmere. Bloemlezing uit de poëzie van Wim Kuipers’

Woensdag 8 mei, 14.30 uur, in de krypte van het Sociaal Historisch Centrum Limburg, Sint Pieterstraat 7 in Maastricht.
Sprekers zijn Joep Leerssen en Ben van Melick, er zijn voordrachten door onder andere de dichter zelf en een samenspraak tussen Ine Sijben, Ben van Melick en Wim Kuipers over de vertaalbaarheid van Kuipers’ poëzie.

Kalle mit de kómkómmere bevat een inleiding van Joep Leerssen, de prozavertalingen en de commentaren bij de bloemlezing zijn van de hand van Ine Sijben en Ben van Melick. Het is het derde deel van de Nachtegaalreeks en is een uitgave van het LGOG en Uitgeverij Leon van Dorp.

Wim Kuipers
De journalist en dichter-schrijver Wim Kuipers (Maasniel 1939) publiceerde vanaf 1979 poëzie in het dialect van de streek waar hij opgroeide, experimentele gedichten in vaak hallucinerende beelden, die getuigen van een intense beleving van natuur en boerenland, een uitbundige fantasie en groot mededogen met het lijden van mens, dier en gewas. Maar ook de gemankeerde moderne mens en de onbegrepen dichter komen we tegen in zijn gedichten, die boven alles een lofzang zijn op de Limburgse taal.

Joep Leerssen was hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en is tegenwoordig als emeritus-hoogleraar ‘Limburg en Europa’ (Universiteit Maastricht) verbonden aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Verkoop
Kalle mit de kómkommere is te koop à 14,95 tijdens de presentatie en vanaf 8 mei in de boekhandel of te bestellen bij Uitgeverij Leon van Dorp en het LGOG.

Eerder verschenen in de Nachtegaalreeks

‘Gekheid, mer neet boete de schraom.’ De carnavalsbuut in Limburg. Inleiding en bloemlezing door Guus Urlings. Nachtegaalreeks 2. LGOG/Veldeke, Maastricht 2021

‘Den duvel van de middig goof ós vriej.’ De dichter Paul C.H. van der Goor (1932-1983). Inleiding en bloemlezing door Pim Thielen. Nachtegaalreeks 1. LGOG/Veldeke, Maastricht 2021


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem