Presentatie Jaarboek 2017: van wereldreiziger tot verdrag van ‘wereld’leiders
Op vrijdag 24 augustus presenteerde Rolf Hackeng, één van de auteurs in het nieuwe Jaarboek (Publications) van het LGOG, een lezing over wereldreiziger Edmond Regout. Jacques van Rensch, voorzitter van de redactie, belichtte een stuk historie van deze belangrijke LGOG-uitgave. Waar de lay-out veranderde en (kleuren)foto’s hun intrede deden, bleef één ding ongewijzigd: de kwaliteit van de bijdragen. Die gaan ditmaal over schepenakten, zegels van bisschoppen, familiebanden en Groningse archeologen in Limburg, maar ook over een bijzondere bibliotheek, kloosterlingen in de negentiende/twintigste eeuw en over het Verdrag van Sittard (1519), een bijna vergeten alliantieovereenkomst tussen de Habsburgse Nederlanden (Keizer Karel V) en het Hertogdom Gelre.
Het jaarboek werd door voorzitter Armand Cremers overhandigd aan dr. B. (Bram) van Hofstraeten, universitair hoofddocent aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht. Op 15 juni van dit jaar werd hij door het bestuur van het LGOG benoemd tot bijzonder hoogleraar Rechtsgeschiedenis der Limburgse Territoria. Hij is de opvolger van prof. Dr. A.M.J.A. (Louis) Berkvens.
Leden van LGOG krijgen het Jaarboek binnen enkele weken gratis thuisbezorgd. Voor niet-leden is het voor € 22,50 verkrijgbaar bij het Bureau van LGOG. Niet-leden die het Jaarboek toegezonden willen krijgen, betalen € 28.
(fotocollage: Ingrid Buchem)
Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem