Maand van de Geschiedenis 2024

Echt nep, een Limburgs spiegelpaleis

Het thema van De Maand van de Geschiedenis luidt dit jaar ‘Echt nep’.

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL), het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) en Omroep L1 presenteren een intrigerende serie verhalen die de grens tussen feit en fictie verkennen. Ontdek onbekende lagen van de Limburgse geschiedenis met verhalen, rondleidingen en een lezing.

Tien verhalen Echt Nep

Ook dit jaar brengt het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL), in samenwerking met het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG), een fascinerende reeks van tien 'Limburgse' verhalen tot leven.

De verhalen verkennen allemaal het thema ‘Echt Nep’, maar verschillen qua onderwerp. Laat je verwonderen op en ontdek onbekende lagen van de Limburgse historie, waarin de grens tussen feit en fictie vaak helemaal niet duidelijk is. Omroep L1 verrijkt deze ervaring met inspirerende tv- en radioreportages gedurende de gehele maand oktober. De tien Limburgse verhalen zullen gedurende de hele Maand van de Geschiedenis verspreid worden gepubliceerd op deze pagina.

Meer activiteiten
Je kunt zelf de geschiedenis induiken met een speciaal bezoek aan de Romeinse Katakomben in Valkenburg. Mis deze unieke kans niet! U kunt zich aanmelden voor de rondleidingen via dit formulier. Ook geeft prof. dr. Joep Leerssen, onderzoeker bij het SHCL, bij Studium Generale een lezing getiteld Nepgeschiedenis: Tussen feiten, fantasie en fraude. Neem een kijkje op onze Maand van de Geschiedenis-pagina voor de andere bijdragen, het reserveren van tickets en meer informatie!


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem