Limburgs (Educatief) Sprookjesboek

Het Limburgs Sprookjesboek ‘De schat van Limburg’ is een samengesteld sprookjesboek met 32 verhalen, voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.
De 32 verhalen zijn onder te verdelen in 1 overkoepelend verhaal (proloog / epiloog) en 31 regio verhalen, voor elke Limburgse gemeente 1. De regionale verhalen kunnen gebruikt worden in de algehele opzet van het boek, maar ze kunnen ook los worden voorgelezen of toegepast worden in lesmateriaal.

De verhalen zijn geschreven in het Standaardnederlands waarna ze vertaald zijn door vrijwilligers van lokale Veldeke kringen naar het regionale dialect van het betreffende verhaal. Speelt het verhaal zich bijvoorbeeld af in Venlo, dan zal het verhaal tevens in het Venloos dialect weergegeven zijn. Speelt het verhaal zich af in Maastricht, dan zal dat betreffende verhaal verhaal vertaald worden in het Mestreechs, enzovoorts.

De verhalen zijn door auteur Linda Gielen geselecteerd op reeds bestaande provinciale (regionale) volksverhalen, sagen, fabels, mythes en legendes, in combinatie met een aanraking van regionale monumenten, historische feiten en archeologische vondsten. De bestaande volksverhalen zijn op een moderne en toegankelijke manier herschreven om de fantasie en interesse van het moderne kind te prikkelen. Het is niet de bedoeling van de auteur om een canon of een feitelijk geschiedkundig werk te presenteren, het is de bedoeling om het kind op een speelse wijze in aanraking te laten komen met de Limburgse cultuur, geschiedenis en gebruiken. Het boek is een mooi middel om met het kind in gesprek te gaan als ouder of grootouder. Tevens is het boek voorzien van legio aan lesmateriaal, in te zetten binnen het primair onderwijs.

GEZOCHT

Personen, bedrijven en instellingen die het Limburgs Sprookjesboek ‘De schat van Limburg’ op de een of andere manier een warm hart toedragen.

Je kunt ons o.a. helpen door:

* Boek(en) aanschaffen (voorverkoop)

* Doneren

* Sponsoring

* Partners

* Regionale verkooppunten

* Ambassadeurs

* ….

Neem contact op via info@limburgssprookjesboek.nl


Meer informatie kunt u lezen op de website van het Limburgs Sprookjesboek.


Vorige nieuwsitem