Excursie: “In de voetsporen van Kruisridders en Franse expansiedrift” naar Rocroi, Charleville-Mézières, Sedan (F) en Bouillon (B)

LGOG Kring Parkstad Limburg en Kring De Westelijke Mijnstreek organiseren dit voorjaar de tweedaagse excursie “In de voetsporen van Kruisridders en Franse expansiedrift” naar Rocroi, Charleville-Mézières, Sedan (Frankrijk) en Bouillon (België) op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei 2024 met opstapplaatsen in Geleen en Heerlen.

Dagindeling
Zaterdag 25 mei

08.00 Vertrek in Geleen vanaf het parkeerterrein gelegen aan een zijweg van de Jos Kleynenlaan. Komende van de Rijksweg, direct na het tankstation de toegangsweg rechts inrijden; na 100 meter ligt het grote parkeerterrein.

08.30 Vertrek in Heerlen: Parkeerplaats hoek Heerlerbaan en Dr. Meulemanstraat

11.00 uur Aankomst Rocroi. Koffie/theepauze en bezoek aan het historische complex

13.30 uur Vertrek naar Charleville-Mézières; lunch op eigen gelegenheid aldaar.

16.00 uur Stadswandeling met gids langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden.

18.00 uur met de bus naar ons hotel aan de rand van de stad.

20.00 uur Driegangenmenu in het hotel. Het keuzemenu wordt na de inschrijving opgestuurd aan de deelnemers. Aan dieetwensen wordt tegemoet gekomen.

Zondag 26 mei

09.00 uur Vertrek van de bus naar Sedan. De koffers graag tijdig naar de bus brengen.

10.00 uur Rondleiding met gids door de burcht van Sedan.

12.00 uur Middagpauze in Sedan. Lunch op eigen gelegenheid.

14.00 uur Vertrek van de bus naar Bouillon.

14.30 uur Bezoek aan het burchtcomplex van Bouillon met een audioguide.

17.00 uur Vertrek naar Geleen/Heerlen

19.30 uur Aankomst Heerlen

20.00 uur Aankomst Geleen

Praktische informatie
Deze reis is helaas niet geschikt voor diegenen die slecht ter been zijn of van een rolstoel afhankelijk zijn; vooral vanwege het bezoek aan twee kastelen met de nodige trappen.

Wij overnachten, dineren en ontbijten in het Ibis Charleville-Mézières Hotel, Rue Louise Michel, Villers-Semeuse in Frankrijk.

Bij gebruik van een tweepersoonskamers vragen wij voor leden €205,- en voor niet leden €235,- per persoon. Bij gebruik van een éénpersoonskamer kost deelname voor leden €250,- en voor niet leden €280,-.

In de prijs zijn begrepen: kosten bus, fooi chauffeur, overnachting, diner en ontbijt, rondleiding Charleville-Mézières, entree en gids in Sedan, entree en audioguide Bouillon.

Lunch (2 maal) is voor eigen rekening. U dient zelf voor verzekering tijdens de reis te zorgen. De aanmelding geschiedt per email aan info@lgog.nl en is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is overgemaakt op bankrekening NL13 INGB 0001 0378 80 t.n.v. LGOG onder vermelding van “Kruisridders”, de gewenste opstapplaats en een- of tweepersoonskamer. Het is eveneens van belang bij uw aanmelding het 06 nummer te vermelden waarop U bereikbaar bent tijdens de excursie.

Aanmelding uiterlijk 11 maart. Deze tijdige aanmelding is nodig vanwege de hotelreservering. Mocht uw inschrijving binnenkomen wanneer de bus is volgeboekt, dan ontvangt u daarvan meteen bericht en wordt uw geld teruggestort. Bij afmelding waarvoor geen vervanging gevonden wordt, kan helaas geen terugbetaling plaatsvinden. Afmelding dient te geschieden bij info@lgog.nl

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem