Cultuurhistorische Zomer 2022: Eindelijk weer Gluren bij de Buren

Na twee jaar is de Cultuurhistorische Zomer in Nederlands en Belgisch (Midden-) Limburg weer terug! Het eerste exemplaar van de bijbehorende folder werd tijdens het Maascongres in Maaseik overhandigd aan Geert Gabriëls, gedeputeerde Erfgoed van de Nederlandse provincie Limburg. De organiserende heemkundeverenigingen De Aldenborgh Weert en Het Land van Thorn luiden hiermee de zestiende jaargang in van de Cultuurhistorisch Zomer in.

Gluren

Wat hebben Molenbeersel, Maaspoort, Maasstraat, Opitter, Peer en Stramproyer Broekmolen met elkaar gemeen? Dit jaar kunt u al deze plekken uitvoerig bezoeken, met tekst en uitleg (én terrasbezoek na) tijdens het populaire zomeronderdeel 'Gluren bij de Buren'. Van tevoren verzamelen de deelnemers in een lokaal (en monumentaal) kerkgebouw. Na een introductie starten van hieruit rondwandelingen in groepen onder leiding van lokale gidsen. Na het ‘gluren’ is er tijd voor nazit in een naburige uitspanning.

Symposium

Voor het eerst is dit jaar ook een symposium opgenomen in het zomerprogramma: Over de grens. Grenzen in het Land van Weert en de Limburgse en Brabantse Kempen. Tijdens deze bijeenkomst in Hamont-Lozen zullen deskundigen hun licht laten schijnen over de grens in verschillende tijdvakken van de regionale historie.

Folder

Alle informatie over deze en andere cultuurhistorische activiteiten in de komende zomermaanden - zoals het Maalbroek verbranden, openluchttoneel Euver de Grens en de Harlindus en Relindus Ommegang in Maaseik – staan in een folder die op de website van De Aldenborgh te vinden is.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem