Boekpresentatie Het Maasdal tussen Eijsden en Mook

Tijdens de regiodag van de Archeologische Vereniging Limburg/Sectie Archeologie van LGOG op 23 juni in Kessel, is het boek Het Maasdal tussen Eijsden en Mook gepresenteerd. Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, overhandigde de eerste exemplaren aan gedeputeerde Hans Teunissen en aan Henk Verkerk, senior adviseur bij Rijkswaterstaat en voormalig projectleider van de Maaswerken.

De afgelopen twintig jaar is, vooral in het kader van het Rijkswaterstaatproject ‘De Maaswerken’, veel onderzoek gedaan in de rijke bodem van het Maasdal. De opgedane kennis van de afgelopen jaren resulteerde onder meer in deze synthese. Hierin zijn nieuwe inzichten over de bewonings- en gebruiksgeschiedenis van het Maasdal samengebracht.

De studie is uitgevoerd door bureau BAAC Archeologie en Bouwhistorie. Gedrukte exemplaren zijn in beperkte oplage verkrijgbaar via Uitgeverij SPA of bij het Limburgs Museum in Venlo. Maar het boek, nummer 60 in de reeks Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR), is ook online beschikbaar: klik hier.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem