Zomeravondwandeling "Oud kerkhof Horst"

8 juli 2020

19:00 - 20:00 uur

Kloosterstraat 5, 5961 GE Horst

Entree: Gratis

Het Bestuur van Kring Ter Horst heeft onlangs vergaderd over de mogelijkheden tot hervatting van de activiteiten en over het nieuwe seizoen. Met de zaalhouder is contact geweest en de verwachting is dat, met enige aanpassingen, in september weer bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd in De Leste Geulde. U ontvangt daar mettertijd bericht over.

Op woensdag 8 juli 2020 staat de laatste activiteit van het seizoen gepland: Er zou dan een excursie zijn naar de penitentiaire inrichting Ter Peel in Evertsoord. Op dit moment is dat echter niet mogelijk. Toch wil de kring u een activiteit aanbieden.
Daarom nodigt de kring u dan ook graag uit om deel te nemen aan de zomeravondwandeling op woensdag 8 juli op het oude kerkhof van Horst. Een wandeling over het dit kerkhof is een visuele reis terug in de tijd van het "Rijke Roomse Leven". De praalgraven en tombes aan het hoofdpad vormen de restanten van een standenmaatschappij waarin de notabelen een groot aanzien hadden of wilden hebben. De tocht over het kerkhof zal de cultuurhistorische betekenis belichten evenals de gebruikte symbolen op de graven en de oorlogsslachtoffers. De rondleiding begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

Vanwege de voorzorgsmaatregelen rondom corona is er gekozen voor een openluchtbijeenkomst. Er is voldoende ruimte om de anderhalve-meter-regel te waarborgen. Bovendien worden er enkel groepen van maximaal 10 personen elk toegelaten; om die reden vraagt de kring u dan ook om zich in te schrijven bij de secretaris en om niet zonder voorinschrijving te komen.
Inschrijven bij de secretaris kunt u via e-mail doen (secretariaat@lgogterhorst.nl) of telefonisch (077-3984140). Vermeld alstublieft het aantal personen waarmee u wilt komen. Deelname aan deze activiteit is gratis; bij overtekening geldt dat wie het eerst aanmeldt, het eerst op de lijst komt want het aantal groepen is natuurlijk niet onbeperkt. U ontvangt om die reden dan ook, vlak voor de activiteit, een bevestiging van uw deelname.

Bekijk hier de volledige uitnodiging -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit