‘Zij / Hij’, in dialoog met Alma en Marita Mathijsen in Venray

7 oktober 2019

19:30 - 21:30 uur

Bibliotheek, Merseloseweg 59, 5801 CC Venray

Entree: Leden LGOG gratis/niet-leden € 5,- , gratis voor LCV-pashouders

Op 7 oktober 2019 organiseert het bestuur van Kring Venray een bijeenkomst in de bibliotheek in Venray ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis. Op deze dag zullen Alma en Marita Mathijsen komen vertellen over het essay dat zij schreven bij het thema van bij de Maand van de Geschiedenis 2019: ‘Zij/Hij’. Het essay van de dames is een briefwisseling tussen moeder en dochter, waarin de verhoudingen tussen de seksen in de geschiedenis én in het heden onderzocht worden. De titel van het essay is ‘Niet schrikken mama’. Als essayisten voor de Maand van de Geschiedenis werden zij voorgegaan door o.a. Nelleke Noordervliet, Herman Pleij, Fidan Ekiz en Ahmed Aboutaleb.

De bijeenkomst start om 19:30, maar men kan binnenlopen vanaf 19:00. De toegang is gratis voor LGOG-leden en LCV-pashouders op vertoon van een lidmaatschapskaart LGOG of een seizoenpas LCV. Voor andere bezoekers is de toegang € 5,00. Aanmelden door een e-mail te sturen naar: lgog.venray@gmail.com, mét vermelding van naam en lidmaatschapsnummer (LGOG) of het nummer van de seizoenpas (LCV). Na het sturen van een mail zult u een bevestiging van uw aanmelding ontvangen. Meldt u zich snel aan! Er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar.

Aan de organisatie van deze lezing en de tentoonstellingen is samengewerkt door LGOG kring Venray, Literair Café Venray (LCV) Biblionu Venray/Horst en gemeentearchief Venray. Bij de bijeenkomst van maandag 9 oktober a.s. is ook Boekhandel Roojboek aanwezig. Het essay ‘Niet schrikken mama’ is deze avond te koop voor € 3,75.

Meer informatie over deze activiteit, de schrijfsters van het essay en overige activiteiten van Kring Venray ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis -->

Flyer activiteit -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit