Lezing 'De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche' in Roermond

LGOG Roermond organiseert in samenwerking met de Stichting Rura op 7 oktober een lezing door Paul van der Steen over 'De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche.'

“Als ik als Kamerlid mislukte, dan zouden de vrouwen het gedaan hebben”, zei Suze Groeneweg over haar verantwoordelijkheid als eerste vrouwelijke parlementariër van Nederland. Ze werd net als het Roermondse gemeenteraadslid Mathilde Haan gekozen, terwijl vrouwen nog niet mochten stemmen. Politieke pioniers als zij voelden een last drukken en hadden moed nodig om de vinger op te steken.

Paul van der Steen geeft een lezing naar aanleiding van het eerder dit jaar verschenen boek 'De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche' met portretten van de vrouwen die voor alle anderen zitting namen in Eerste en Tweede Kamer en de leiding namen op stadhuizen, provinciehuizen en ministeries. Met de uiteenlopende verhalen van onder anderen de eerste vrouwelijke wethouders, de eerste vrouwelijke burgemeester en de eerste vrouwelijke minister komt een eeuw van moed tonen, vechten tegen vooroordelen en slechten van barrières mee.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit