Wandeling ‘Loop naar de Mookerheide’

21 mei 2022

13:45 uur

Raadhuisplein in Mook

Entree: € 4,- per persoon

Op zaterdag 21 mei organiseert Kring Venray een wandeling ‘Loop naar de Mookerheide’.

Over de wandeling

Deze historische wandeling over de Mookerheide is uitgezet door ‘Stichting Huys te Moock’ en voert langs belangrijke plaatsen van de Slag op de Mookerheide. Op deze plekken wordt verteld over de gebeurtenissen op de dag van de slag (14 april 1574) en de avond ervóór. Ook wordt er stilgestaan bij het raadsel over het lot van Lodewijk en Hendrik van Nassau, de twee legeraanvoerders van het huurlingenleger van Willem van Oranje. Als laatste wordt verteld over de plaatselijke volksverhalen en legendes die voortgekomen zijn uit de afloop van de Slag op de Mookerheide.

Praktische informatie

  • We starten met de wandeling vanaf het Raadhuisplein in Mook om 14.00u. (vanaf 13.45u. verzamelen).
  • We wandelen ongeveer 5 kilometer (ca. 1 uur en 3 kwartier), deels over zandpaden en het gaat een beetje ‘op en af’ (goede schoenen!).
  • Indien er meer dan 20-25 deelnemers zijn, dan maken we een tweede groep.
  • Kosten: € 4 per persoon.

Indien er belangstelling en tijd is kan er een stop worden gemaakt op een markante plek, die nog heel specifiek herinnert de slag. Daar wordt dan wapentuig getoond en gedemonstreerd hoe destijds een haakbus werd afgeschoten. De wandeling duurt dan zo’n drie kwartier tot een uur langer (tegen dezelfde kosten).

U kunt zich tot uiterlijk 7 mei 2022 aanmelden via email bij Rita van Gastel (ritavangastel@hotmail.com). Uw aanmelding is definitief wanneer € 4 is bijgeschreven op rekeningnummer NL 56 INGB 0006 9296 62 t.n.v. LGOG kring Venray mét vermelding van uw voor- én achternaam én uw e-mailadres.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit