Wandeling Via Belgica

7 juli 2018

12:00 - 16:00 uur

Station Valkenburg

Op zaterdag 7 juli organiseert de Werkgroep Jeugdleden een uitstapje naar Valkenburg. Op deze dag maken zij een wandeling aan de hand van de nieuwe wandelroutes van de organisatie Via Belgica.

Via Belgica is de naam die in de twintigste eeuw is gegeven aan een 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan. De Via Belgica liep van Boulogne-sur-Mer via onder andere Arras, Bavay, Tongeren, Heerlen en Maastricht naar Jülich en Keulen. Binnen de huidige landsgrenzen kwam de Via Belgica in Nederlands-Limburg bij Maastricht de grens over om haar weg te vervolgen langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal. Om daarna via Heerlen en Landgraaf bij Rimburg de grens met Duitsland over te steken.

De jeugdleden gaan de Romeinse weg bewandelen in Valkenburg. Over de wandeling zegt Via Belgica het volgende:

‘Het geliefde Geulstadje in het Heuvelland is een populair wandeloord. De eeuwenoude stad met haar unieke hoogteburcht en het natuurschoon rondom herbergen historische schatten. De roemruchte middeleeuwen vragen de aandacht, maar weinigen weten van het rijke Romeinse verleden van de streek. Een exacte replica van ondergrondse Romeinse catacomben vormt misschien wel het hoogtepunt, terwijl het letterlijke hoogtepunt je trakteert op een geweldig uitzicht over het Geuldal: de perfecte plek voor een Romeinse wachttoren.’

Om 12.00 start de wandeling op het station in Valkenburg en dat is tevens het trefpunt.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>Vorige activiteit | Volgende activiteit