Tweedaagse excursie naar Brussel

Kring Weert organiseert in het Van Hornejaar 2018 allerlei speciale activiteiten. Zo staat op woensdag 4 en donderdag 5 juli een tweedaagse excursie naar Brussel op het programma. De eerste dag begint met een bezoek aan kasteel Gaasbeek, dat oorspronkelijk uit de dertiende eeuw dateert. Het werd onder meer bewoond door Lamoraal, graaf van Egmont. In de Ridderzaal staan tijdelijk twee topstukken uit het kasteelarchief opgesteld: het huwelijkscontract en het testament van Peter Paul Rubens, de beroemde Vlaamse schilder.

In Brussel kunnen de deelnemers ’s avonds getuige zijn van de Ommegang, een stoet met 1400 gekostumeerde figuranten en 47 folkloristische groepen. Dit jaar is er speciale aandacht voor graaf Philips van Horne, heer van Weert, en Lamoraal, graaf van Egmont, die in 1568 in Brussel op de Grote Markt zijn onthoofd.

Op de tweede dag staan een bezoek met rondleiding aan de St- Michiels en St-Goedelekathedraal en een beiaardconcert gepland. De Weertse stadsbeiaardier, Frank Steijns, zal hiervoor speciaal naar Brussel afreizen.

Bekijk hier de volledige uitnodiging en details over prijs en aanmelding >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit