Uitreiking Edmond Delhougne Penning

Op 12 november 2022 om 15:30 wordt in de Caroluskapel aan de Swalmerstraat 100 te Roermond voor de 3e keer de Edmond Delhougne penning uitgereikt. Deze onderscheiding kan gezien worden als voortzetting van de in 1998 ingestelde Limburgse Genealogische Prijs.

De officiële uitreiking van de penning zal geschieden door de heer G.J.W. (Geert) Gabriëls, gedeputeerde Natuur, Milieu en Erfgoed van de provincie Limburg (NL).

De Edmond Delhougne Penning is bestemd voor een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en de promotie van de genealogie en streekgeschiedenis binnen het gebied van de Nederlandse en Belgische provincie Limburg.

Eerder is de Edmond Delhougne Penning in 2016 uitgereikt aan Funs Patelski uit Klimmen (NL) en in 2019 aan Piet Severijns uit Tongeren (B).

De penning, ontworpen door kunstenares Tanja Webbers uit Heythuysen (NL), is in brons uitgevoerd en draagt de beeltenis van Edmond Delhougne met als omschrift: “Edmond Delhougne Penning”.

Aan de penning zijn een oorkonde en een bedrag van € 500,00 verbonden. Penning, oorkonde en geldbedrag worden beschikbaar gesteld door Stichting Edmond Delhougne, Instituut voor Genealogie en Streekgeschiedenis te Roermond (zie bijlage 2) dat door genealoog Edmond Delhougne (1932-2013) in 1957 is opgericht.

Aan de toekenning van de penning is een jury verbonden, die is samengesteld uit deskundigen op het gebied van genealogie en/of geschiedenis uit Nederlands en Belgisch Limburg. De jury staat onder leiding van voorzitter A.M.P.P. (Guus) Janssen uit Sittard.

Voor nadere informatie : mr. A.J.A. Rikken, secretaris Edmond Delhougne Penning, rikken@delhougne.nl

Stichting Edmond Delhougne

Voor meer informatie kijk in de nieuwsbrief.


Vorige activiteit | Volgende activiteit