Theaterprogramma 'De vergeten prinsessen van Thorn'

20 oktober 2019

14:00 uur

Munttheater, Collegeplein 3 te Weert

Entree: €15

Na vier jaar archiefonderzoek in binnen- en buitenland heeft dr. Joost Welten, LGOG-lid van Kring Weert, een nieuw boek gereed met als onderwerp het leven van de laatste dames van hoge adel in het stift Thorn.

Kring Weert nodigt daarom iedereen uit voor de theatervoorstelling “De vergeten prinsessen van Thorn. Het dagelijks leven van hoogadellijke dames in de achttiende eeuw.” op zondag 20 oktober.

Tijdens deze voorstelling neemt historicus dr. Joost Welten u mee naar het Thorn van de achttiende eeuw. Wie verwacht dat hij daar biddende nonnetjes aantreft, komt echter van een koude kermis thuis!

We volgen de adellijke dames van de wieg tot het graf: op hun reizen door Europa, tijdens jachtpartijen, wanneer ze muziek maken en dansen tot in de vroege uren – maar ook wanneer ze vertwijfeld op zoek zijn naar geld om hun schulden te betalen.

Leef mee met de laatste vorstin-abdis van Thorn die meer dan tien jaar lang investeert in haar paleis en alles moet achterlaten wanneer het Franse leger komt.

Programma:

  • Korneel Bernolet, een van de beste klavecimbelspelers van de Lage Landen, brengt met zijn groep Apotheosis muziek die ook in Thorn klonk.
  • Dorothée Wortelboer en haar barokdansers voeren dansen uit de achttiende eeuw uit, zoals de stiftdames van Thorn die ook dansten.
  • De Gezellen van St. Hubertus – bekende jachthoornblazers - zullen een demonstratie geven van een Trompe de chasse: het schallen van de jachthoorns tijdens de jacht.
  • Gerenommeerde sprekers belichten het thema van het nieuwe boek.

Na afloop is het boek te koop tegen een gereduceerde prijs, gesigneerd door de auteur.

Kaarten bestellen:

• online via www.munttheater.nl
• telefonisch via +31(0)495 51 35 75
• aan de theaterkassa woensdag t/m zaterdag van 12:30u tot 17:00u en 1 uur voor aanvang voorstelling.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een plaats, bestel dan zo spoedig mogelijk uw kaartje!

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit