Rondleiding in Gennep, lezing & vertoning filmpjes met origineel beeldmateriaal

8 februari 2020

10:30 - 13:00 uur

Bezoekerscentrum St. Martinustoren (Torenstraat 17 te Gennep)

Entree: Leden LGOG en BiblioPlus: €3,- / Niet-leden € 5,-

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert Kring Maas en Niers op zaterdag 8 februari 2020, in samenwerking met Stichting Veritable, Stichting Filmwerkgroep CMN en BiblioPlus, de derde activiteit over WO2 in een reeks van vier. Deze activiteit bevat een rondleiding, een lezing, en een vertoning van filmpjes met origineel beeldmateriaal uit WO2.

De rondleiding begint om 10:30 uur bij het bezoekerscentrum St. Martinustoren, waarna de aanwezigen, na een korte introductie, worden meegenomen door de heren Roel Dekkers en John Silvertand. Dekkers is geaccrediteerd Battlefield gids. Silvertand vervaardigt al 10 jaar korte documentaires en fiets- en wandelroutes over WO2 in de regio Maas en Niers.

Tijdens de wandeling wordt de geschiedenis over de bevrijding van Gennep verteld. De route gaat via de Torenstraat naar de Highlander Bridge, de Barmhartige Samaritaan, de Houtstraat, en tenslotte naar de Markt. Via het Ellen Hoffmann Plein bereikt de groep uiteindelijk de KennisKeuken, waar een koffiepauze gehouden zal worden, een korte lezing wordt gegeven, en tevens enkele films vertoond zullen worden. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om in de KennisKeuken de tijdelijke en permanente tentoonstelling over WO2 te bezichtigen.

Als u wilt deelnemen aan deze rondleiding kunt u zich aanmelden – graag vóór zondag 26 januari – op lgog.maasenniers@gmail.com. Er kunnen 25 personen deelnemen aan deze rondleiding. Als de aanmeldingen het aantal van 25 overstijgt, wordt deze excursie waarschijnlijk op een latere datum nogmaals georganiseerd. Het hele traject van de rondleiding en het bezoek aan de KennisKeuken is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit