Nieuwjaarsborrel en muzieklezing Chris Dols

Op maandag 2 januari organiseert Kring Maastricht een Nieuwjaarsborrel en muzieklezing Chris Dols.

Vanaf 19:00 uur bent u van harte welkom om samen het nieuwe jaar in te luiden tijdens onze traditionele Nieuwjaarsborrel. De muzieklezing van Chris Dols begint om 19:30 uur.

Tijdens deze muzieklezing zal Chris Dols uitgebreid ingaan op het innovatieve project dat in 2022 leidde tot het goed ontvangen conceptalbum op CD-formaat mét rijk geïllustreerd koffietafelboek Veurvaajers: Een crossmediale geschiedenis van Zuid-Limburg in tien familieverhalen, 1780-1980 (Uitgeverij Leon van Dorp, Heerlen). Aan de hand van drie cases (het industriële Maastricht, het politieke Maastricht, het carnavaleske Maastricht) maakt hij inzichtelijk en hoorbaar hoe hij muziek, fotografie en tekst met elkaar verbindt. Niet alleen voegt hij hierdoor andere betekenislagen toe aan reeds bekende historische beschrijvingen en analyses, maar ook stelt hij nieuwe vragen die hij vervolgens beantwoordt. Anders dan normaal vaak het geval is, speelt het stadsdeel Wyck vanavond de absolute hoofdrol.

Chris Dols (1985) studeerde cum laude geschiedenis aan de Radboud Universiteit, waar hij in 2014 ook promoveerde, en aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Dundee. Momenteel is hij als conservator academisch erfgoed verbonden aan de Nijmeegse universiteit en als research fellow aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. Binnen het LGOG is hij redactievoorzitter van de Publications, adviseur van het Hoofdbestuur en voorzitter van de werkgroep die zich buigt over de inhoudelijke herijking van de Canon van Limburg. Hij is een kleinzoon van Antoon Peter Dols (1925-1998), jarenlang wethouder van Openbare Werken en Sport in Maastricht.


Vorige activiteit | Volgende activiteit