Lezing Vuursteenmijn Rijckholt, Wat gebeurde daar allemaal in het bos?

23 april 2024

19:00 uur

Hoppenkampstraat 14a 6171VP, Stein, via de zij-ingang.

Entree: leden gratis; niet-leden €3,5-

LGOG Sectie Archeologie nodigt u van harte uit voor de lezing 'Vuursteenmijn Rijckholt, Wat gebeurde daar allemaal in het bos?' op dinsdag 23 april.

In het Savelsbos bij Rijckholt ligt een zeer bijzonder archeologisch monument, verborgen onder de grond. Het is een 6000 jaar oude vuursteenmijn, of eigenlijk een heel mijnencomplex. Deze mijnen zijn eind 19e eeuw ontdekt door Belgische archeologen, in de jaren 60 opgegraven door vrijwilligers en nu in beheer bij de vrijwilligersorganisatie Stichting Ir. D.C. van Schaik die excursies, educatie en onderzoeken organiseert in en bij de mijn. (https://www.vanschaikstichting.nl/)

Tijdens de lezing zal uitgelegd worden wat die prehistorische mijn eigenlijk is en waarom dit zo bijzonder is. De oude onderzoeken hebben heel mooie resultaten opgeleverd en dat samen met de huidige onderzoeken, leert ons heel veel over de prehistorie. Dit wordt gepresenteerd met veel foto’s en voorbeelden.

De presentatie wordt verzorgd door drs.ing. Joep Orbons, natuurkundig Ingenieur en archeoloog die tevens voorzitter is van de De Stichting Ir. D.C. van Schaïk en de leiding had over de restauratiewerkzaamheden in de vuursteenmijn.

U kunt zich aanmelden via de volgende website: https://stichtingerfgoedstein.nl/aanmelden

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit