Lezing ‘Enkeltje Venray’ door dhr. Harry Frencken

7 juni 2023

14:30 uur

De Goede Herder, Europaplein 1, 5191 AV Gennep

Entree: leden gratis; niet-leden € 5,-

Abusievelijk is deze uitnodiging eerder verstuurd met een andere datum. De verhuizing van het Bureau LGOG van Maastricht naar Roermond heeft meer tijd gekost dan was voorzien. Het heeft even geduurd voordat het bureau weer helemaal optimaal kon functioneren. De uitnodiging voor deze lezing zou u daarom te laat bereiken, vandaar dat er voor een nieuwe datum gekozen is. Onze excuses voor de ontstane verwarring.

Op woensdag 7 juni organiseert Kring Maas en Niers de lezing ‘Enkeltje Venray’ door dhr. Harry Frencken.

De heer Frencken schetst in deze lezing een beeld van de zorg voor psychiatrische patiënten in Limburg door de eeuwen heen, met de nadruk op de geschiedenis van de beide psychiatrische instellingen in Venray. Hoe zijn deze instellingen in Venray gekomen, wat is daar aan vooraf gegaan.Welke behandelingen werden er toegepast en hoe ontwikkelde de zorg zich voor deze mensen. Hij eindigt de lezing door een beeld te schetsen van de hedendaagse situatie.

Harry Frencken was 40 jaar werkzaam in St. Servatius in Venray als psychiatrisch verpleegkundige en later als docent verpleegkunde. Nu is hij vrijwilliger in het Museum voor Psychiatrie in Venray en geeft hij lezingen over de geschiedenis van de Psychiatrie.

Aanmelden graag via email: lgog.maasenniers@gmail.com

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit