Lezing 'Eduard Cuypers, architect met eigen koers'

Op maandag 4 april organiseert Kring Gelders Overkwartier van Roermond in samenwerking met de Stichting Rura de lezing Eduard Cuypers, architect met eigen koers door Constant van Nispen.

De lezing

Eduard Cuypers is nu vooral bekend als ‘vader van de Amsterdamse School’, maar hij was veel meer dan dat. Tegenover het sterk nationaal-gebonden ‘rationalisme’ van Berlage en diens volgelingen was hij een protagonist van een eclectische stroming in de bouwkunst. Hij gebruikte uiteenlopende stijlen en bouwde zowel in Nederland als in Nederlands-Indië. Eduard Cuypers was behalve architect ook interieurontwerper en decoratief kunstenaar die het ‘Atelier voor decoratieve kunst Het Huis’ oprichtte. Ook gaf hij een aantal tijdschriften uit die zich niet alleen richtten op bouw en sierkunst, maar ook op volkskunst en heemkunde. Constant van Nispen schreef over der architect het boek Eduard Cuypers, architect met eigen koers, dat afgelopen jaar verscheen bij uitgeverij Verloren in Hilversum.

Praktische informatie

In de Kloosterzaal van de Oranjerie is slechts plaats voor 73 personen. Gelet op de belangstelling voor onze lezingen en het beperkt aantal plaatsen dient u zich tijdig voorafgaand aan te melden via info@lgog-roermond.nl (met vermelding van aantal personen). Kort voorafgaand aan de lezing krijgen degenen die zich hebben aangemeld een bevestiging per e-mail.


Vorige activiteit | Volgende activiteit