Lezing 'De vergeten prinsessen van Thorn'

11 oktober 2021

19:30 uur

Paterskerk, Biest 43 6001 AP Weert

Velen van u zullen zich de prachtige theatershow in het Weerter Munttheater herinneren - alweer bijna 2 jaar geleden - bij gelegenheid van de boekvoorstelling De vergeten prinsessen van Thorn (1700-1794) van historicus dr. Joost Welten. De presentatrice van die middag was Lena Reyners, de vriendin van Joost Welten. Lena is autodidact op historisch terrein, maar via Joost leerde zij het historisch onderzoek kennen met archiefbezoeken, het transcriberen van oude documenten en beeldonderzoek. De voorbije jaren werkte zij intensief mee aan het onderzoek naar de dames van hoge adel in het stift van Thorn in de 18de eeuw.

Op maandag 11 oktober zal Lena Reyners een lezing geven over de resultaten van haar onderzoek. Aan de hand van afbeeldingen zal zij een beeld schetsen van het stift Thorn met de nadruk op het dagelijkse leven van de stiftdames. U zult een antwoord krijgen op vragen als: Wat is een stift? Waarom was Thorn zo belangrijk voor de regio? Welke dames verbleven er en wat deden zij zoal? Waar gaven zij hun geld aan uit?

Op 3 oktober opent in het Limburgs Museum in Venlo een prachtige internationale tentoonstelling over De vergeten prinsessen van Thorn, waarvan Joost Welten gastcurator is. Voor meer informatie klik hier. De voordracht van Lena Reyners is een ideale voorbereiding om extra te kunnen genieten van een bezoek aan die tentoonstelling.

Voor de veiligheid van u en uw medebezoekers vragen wij u de geldende Corona-maatregelen op te volgen.

U kunt hier de volledige uitnodiging bekijken.


Vorige activiteit | Volgende activiteit