Lezing “Cultureel erfgoed op oude begraafplaatsen” waaronder die in Gennep, Bergen en Mook & Middelaar door René ten Dam

25 januari 2023

14:30 uur

Zaal Buurman, St. Janstraat 48, 6595 AD Ottersum (tel. 0485-511786)

Entree: leden gratis; niet-leden €5,-

Op woensdagmiddag 25 januari organiseert Kring Maas en Niers de januari-lezing “Cultureel erfgoed op oude begraafplaatsen” waaronder die in Gennep, Bergen en Mook & Middelaar door René ten Dam.

De lezing
Onbekend maakt onbemind. Terwijl veel mensen tijdens hun vakantie in het buitenland een begraafplaats bezoeken, herbergt Nederland ook veel bijzonder funerair erfgoed. In de lezing zal René ten Dam vertellen over de funeraire geschiedenis van Nederland en laat hij tal van hoogtepunten en bijzonderheden zien. Nu er steeds meer funerair erfgoed verdwijnt, wordt het steeds belangrijker om in te gaan op het belang van dit erfgoed en welke educatieve waarden er zijn. Na de pauze zal ingegaan worden op wat Limburg op funerair vlak te bieden heeft en in het bijzonder de Gennep, Bergen en Mook & Middelaar.

René ten Dam is werkzaam als funerair specialist en adviseert over funerair erfgoed. Hij is daarnaast actief voor stichting Dodenakkers.nl, de website SharedCemeteries.net en de Werkgroep Oorlogsdoden. Hij geldt als expert op het gebied van Nederlandse begraafplaatsen in het buitenland en doet onderzoek naar graven van burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit