Lezing “Bouwhistorische ontwikkelingen in Venlo e.o.” door Herman van Megen

19 februari 2024

20:00 uur

Gemeenschapshuis De Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo

Entree: leden gratis; niet-leden €7,-

Op maandag 19 februari organiseert Kring Venlo de lezing “Bouwhistorische ontwikkelingen in Venlo e.o.” door Herman van Megen.

Wie door de Venlose binnenstad of door de straten in de omliggende dorpen wandelt, die loopt langs historische of moderne gebouwen. Elk gebouw heeft zo z’n eigen karakter en ontstaansgeschiedenis. Een pand kan modern ogen, maar achter een gevel kan onzichtbaar een veel oudere bebouwing bestaan. Achter oude bouwsporen in de zijgevels kan de hele biografie van het pand schuilgaan. Tijdens een virtuele bouwhistorische wandeling langs diverse panden in de stad en in de stadsdelen zal onze gastspreker Herman van Megen u wijzen op de verschillende bouwstijlen en typische bouwkenmerken en u kennis laten maken met enkele toonaangevende architecten die hun sporen hebben nagelaten in Venlo en omgeving. Heeft u zich misschien wel eens afgevraagd hoe oud het huis is waarin u woont of bent u nieuwsgierig naar de bouwhistorie of de bewoningsgeschiedenis ervan? Onze gastspreker zal u bij deze speurtocht op weg helpen en tijdens de voordracht handige tips meegeven hoe zo’n onderzoek op te pakken.

Herman van Megen is werkzaam bij het Gemeentearchief Venlo. In zijn vrije tijd is hij dorpsgids in Baarlo en aldaar verbonden aan de plaatselijke VVV. Tevens secretaris van het erfgoedplatform PeelenMaasNet.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit