Jaarvergadering Kring Ter Horst en Film “Zijn leven, Onze vrijheid” van Thuur van den Heuvel

19 april 2023

20:00 uur

De Leste Geulde, Noordsingel 75 Horst

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 5,-

Op woensdag 19 april organiseert Kring Ter Horst de jaarvergadering en aansluitend de film “Zijn leven, Onze vrijheid” van Thuur van den Heuvel.

De film

In deze documentaire wordt het verhaal verteld van de in Hasselt geboren en getogen Maastrichtse verzetsheld Derk van Assen. Hij werd in 1943 vermoord in de Schadijkse Bossen in Meterik. Al eerder is hier iets over verfilmd maar deze keer heeft de filmmaker de hand weten te leggen op vele documenten, die tot in detail de gebeurtenissen in 1943 omschrijven.

In de zoektocht naar de echte verhalen zijn er op veel plaatsen opnames gemaakt. Zo natuurlijk in zijn geboorteplaats Hasselt in Overijssel waar de filmmaker nabestaanden heeft gesproken en in zijn woonplaats Maastricht van waaruit het verzetswerk werd opgezet. Derk en zijn vrouw Berendje zijn erg actief geweest is het Maastrichtse verzet. Wat heeft zich in de laatste dagen van Derk’s leven afgespeeld. In deze documentaire zien we wat het onderzoek heeft opgeleverd. Wie zijn de daders van deze laffe moord.

Hier kunt u de volledige uitnodiging vinden met daarin de agenda voor de jaarvergadering.


Vorige activiteit | Volgende activiteit