Gluren bij de buren: grenskantoor Ittervoort-Kessenich

21 augustus 2018

19:00 uur

Venlosesteenweg 403, 3640 Kessenich

Entree: gratis

Ter afsluiting van het veertiende jaar Gluren bij de Buren gaat Kring Weert op dinsdag 21 augustus tijdens een avondwandeling op zoek naar de verzonken stad Vijveren, gelegen in het Vijverbroek, tussen Neeritter, Ittervoort, Thorn en Kessenich.

Volgens de sage leidden de inwoners van Vijveren een goddeloos leven. Ze bestolen en bedrogen elkaar, waren ijdel en vloekten de hele tijd. Maar op een dag sleurde de duivel de stad mee naar de hel. Latere bewoners van de streek beweerden dat ze de inwoners van Vijveren soms nog konden horen jammeren. 's Nachts hoorde men soms de klokken van de verzonken stad luiden. Volgens de legende kan men soms nog de kerktoren met gouden haan uit het moeras zien steken.

De wandeling zal worden ingeleid door Thieu Wieërs. Daaraan voorafgaand zal Europarlementariër Jeroen Lenaers de European Citizens’ Prize uitreiken aan Stichting De Aldenborgh voor haar onderzoek en activiteiten in het kader van de 450e herdenking van de onthoofding van de graven Van Egmont en Van Horne.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit