Gluren Bij De Buren… de industriële ontwikkeling van Weert

16 juli 2019

19:00 uur

Fatima Huis, Coenraad Abelsstraat 31a te Weert

Entree: Deze activiteit is gratis

‘Weert wordt wakker gekust’, zo omschrijft drs. Frits Nies de ontwikkeling van Weert in de 19de eeuw in het in maart 2019 gepresenteerde boek “Weert ‘Parel van de Heide…’ …in de 19de eeuw”. Voor de Stadsgidsen regio Weert een mooie aanleiding om hier een speciale stadswandeling over te maken.

Tijdens Gluren bij de Buren van Kring Weert kunt u op 16 juli hiermee kennis maken. Aan de hand van oud beeldmateriaal ziet u in het Fatimahuis de industriële ontwikkeling van Weert langs de Zuid-Willemsvaart. Natuurlijk komen o.a. de Zwieëgel (de lucifersfabriek), de Meelfabriek, de Wertha Bierbrouwerij, de Graanhandel van Bolle Jan en de WeerterScheepsbouw Maatschappij voorbij.

Ook de spoorlijn speelde een belangrijke rol bij de industriële ontwikkeling van Weert. De wandeling voert onder andere langs het Station, de IJzeren Rijn, Antje van de Statie, Platinal en d’n Dipo. Maar natuurlijk ook langs de oude Smeets Drukkerijen, sinds dit jaar ook historie. We sluiten af op een van de vele Weerter terrassen!

Bekijk hier het volledige programma van de Cultuurhistorische Zomer 2019 van Kring Weert >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit