Feestelijk diner ter gelegenheid van 80 jaar Aldenborgh

17 mei 2019

18:00 uur

Brasserie-hotel Antje van de Statie, Stationsplein 1, 6001 CH WEERT

Entree: € 24,50 voor leden en vrienden van LGOG/Aldenborgh en voor Weerterlogen. € 27,50 voor niet-leden

Dit jaar wordt door de Kring Weert en omstreken herdacht dat 80 jaar geleden het geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh in hotel De Engel aan de Korenmarkt in Weert werd opgericht.

De oprichting van De Aldenborgh vond haar oorsprong in het streekmuseum De Aldenborgh (opgericht in 1935). Op maandag 6 september 1937 kwamen leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap voor een excursie naar Weert en bezochten het museum. De ontvangst van het gezelschap vond plaats in het gemeentehuis.

Burgemeester mr. W. Kolkman verwelkomde de gasten met de woorden:

“voor ’t eerst in mijn ambtelijken loopbaan, dat ik zoo’n uitgelezen gezelschap van wetenschappelijke mannen, binnen de muren van Weert mag begroeten.”

Het gezelschap dineerde in Hotel “Jan van Weert” en de gezusters Meeuwis kookten. Dit bezoek stimuleerde een aantal Weertenaren tot verdere bestudering van de historie van Weert. Anderhalf jaar later was de oprichting van een plaatselijke geschiedenisvereniging (6 maart 1939) een feit.

Het menu van maandag 6 september 1937 is bewaard gebleven en de Kring Weert nodigt haar leden uit om op vrijdagavond 17 mei a.s. om 18.00 uur in clublokaal Antje van de Statie te komen genieten van dit menu en de oprichting van de Kring Weert van het LGOG te vieren. Kok Paul Silvertand van Silverlicious laat zijn kookkunst los op het menu dat de gezusters Meeuwis in hotel Jan van Weert in 1937 opdienden.

Deze feestelijke avond wordt aangevuld met historische anekdotes, huldigingen van jubilarissen en wordt een uniek tijdsdocument getoond: Weert in 1968.

Let op! U kunt zich aanmelden voor dit diner tot 15 mei!

Voor deelname kunt u hier de volledige uitnodiging bekijken >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit