Excursiedag (voormalige) Trappistenabdij Ulingsheide en rondleiding Kloostertuin Missiehuis St Michaël in Kloosterdorp Steyl door Ger Frenken

25 juni 2022

09:50 uur

Ulingsheide Tegelen / Kloosterdorp Steyl

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 25,-

Op zaterdag 25 juni organiseert Kring Maas en Niers een excursie naar Trappistenabdij Ulingsheide en een rondleiding Kloostertuin Missiehuis St Michaël in Kloosterdorp Steyl door Ger Frenken

Het programma

  • 09:50 uur: Verzamelen op de parkeerplaats Abdij Ulingsheide, adres Ulingsheide 3, 5832 NA Tegelen
  • 10.00 uur - 11:30 uur: Rondleiding en videopresentatie Abdij Ulingsheide.
  • 12.00 uur - 13.30 uur: Lunch in het Rendiz Restaurant op het terrein van de abdij.
    We verzoeken u evt. (dieet)wensen aan ons door te geven (vegetarisch, etc.)
  • 14.00 uur - 15:30 uur: Rondleiding door de Kloostertuinen (nabij de parkeerplaats) door Ger Frenken, ons welbekend van eerdere lezingen voor onze Kring.

Praktische informatie

Na de lunch rijden we met ons eigen vervoer naar Kloosterdorp Steyl, een ritje van ongeveer 10 minuten (info: www.kloosterdorpsteyl.nl). De auto kunt u parkeren op de parkeerplaats aan het plein aan de Veerweg in 5835 BK Steyl (t.o.Missiemuseum/Vaerhoes). Vanaf hier is het verdere middagprogramma op loopafstand.

Na de bezichtiging van de tuin sluiten we met koffie en vlaai af in ‘t Vaerhoés, gelegen aan de voornoemde parkeerplaats. Daarna kan ieder op eigen gelegenheid zijns weegs gaan! Vergeet niet uw Museum Jaarkaart mee te nemen! Hiermee heeft u gratis toegang tot het Missiemuseum.

Leden van het LGOG kunnen geheel gratis aan deze dag deelnemen. Niet leden betalen € 25,00 voor alles wat hierboven beschreven is. Wij zijn genoodzaakt een groepsgrootte van maximaal 30 personen te hanteren. De belangstelling is groot en deelname gaat op volgorde van aanmelding. VOL = VOL !!

Wij verzoeken u uiterlijk vóór woensdag, 15 juni a.s. te reageren via de mail: lgog.maasenniers@gmail.com. I.v.m. het beperkte aantal deelnemers verneemt u per omgaande van ons of u deel kunt nemen.

Heeft u verder nog vragen? Mail lgog.maasenniers@gmail.com of bel met Lenie Smits, 0485-211822 / 06-17901773.

De volledige uitnodiging met alle informatie over de excursie is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit