Meerdaags Belgisch-Nederlands congres over de Limburgse Maas

29 juni 2022

00:00 uur

Universiteitsaula Maastricht en Cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik

Entree: Gewone deelname: € 50,00, leden erfgoedverenigingen € 40,00, studenten € 25,00

Op 29 en 30 juni en 1 juli vindt het Belgisch-Nederlands congres Limburgse Maas: historisch rivierlandschap met toekomst plaats. De Commissie Landschapsgeschiedenis van het LGOG is medeorganisator en nodigt de leden graag uit om deel te nemen!

Op dit congres zullen sprekers lezingen houden over o.a. het Noormannenleger, handel op de Maas, historische overstromingen, de verschillende metamorfoses van de rivier, de omgang met archeologische vondsten, burgerparticipatie en rivierbeheer. Deze sprekers zijn specialisten afkomstig uit wetenschap, erfgoed en beleid. Bovendien kunnen de congresgangers deelnemen aan begeleide excursies naar Maasband, Aldeneik en Herbricht.

De avondlezingen vinden plaats op 29 juni in de universiteitsaula Maastricht. Op 30 juni en 1 juli 2022 zijn ze te beluisteren in Cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik.

Dit congres is bedoeld voor iedereen uit Vlaanderen en Nederland die meer wil weten over de biografie van de Maasvallei en haar historische betekenis door de eeuwen heen. De kosten voor deelname bedragen € 50,00. Leden van erfgoedverenigingen betalen € 40,00, studenten € 25,00.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info-shcl@maastrichtuniversity.nl.


Vorige activiteit | Volgende activiteit