Excursie Xanten

25 mei 2019

08:00 - 18:30 uur

Vertrek: 8.00 uur: Station Maastricht Noord / 9.00 uur: Station Roermond / 9.45 uur: Station Venlo

Entree: € 30,- voor leden of gezinsleden van de Sectie Monumenten en € 35,- voor niet-leden

Op zaterdag 25 mei organiseert de Sectie Monumenten een excursie naar Xanten. Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding (zowel gegeven in Duits als in Nederlands) door het Archäologischer Park Xanten. Het Park is gebouwd op de resten van Colonia Ulpia Traiana.

Bij binnenkomst valt het open karakter van het terrein meteen op. Het is moeilijk te bevatten dat vlak onder het gras de resten van een van de grootste Romeinse steden ten noorden van de Alpen liggen. Het originele stratenpatroon van de stad is gemarkeerd met bomenlanen en verspreid over de kavels staan enkele indrukwekkende reconstructies van Romeinse gebouwen.

Na de rondleiding is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de opgravingen in het Park te bezoeken of om een bezoek te brengen aan het LVR- Römermuseum. Voor belangstellenden is het ook mogelijk om na de rondleiding de pendelbus te nemen naar het centrum van Xanten voor een bezoek aan de Dom.

Let op! Aanmelden kan tot 19 mei!

Voor meer informatie over de geschiedenis van het Archäologischer Park Xanten en wijze van aanmelding kun u hier de volledige uitnodiging bekijken >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit