Excursie Wylderbeek en ‘t (Tegels/Venloos) Broek

7 september 2019

10:00 - 12:30 uur

Kinderboerderij en Restaurant Hagerhof, Hagerlei 1, 5912 PP Venlo

Entree: Leden LGOG €7,50 / Niet-leden €11

Er hebben de afgelopen tientallen jaren diverse veranderingen plaatsgevonden in het landschap van Venlo-Zuid. Niet alleen is Venlo-Zuid na de ontmanteling van de Stadswallen na 1865 snel bevolkt en gegroeid, maar ook heeft het bekenlandschap in 120 jaar ingrijpende veranderingen ondergaan.

De kaart van J. Kuyper uit 1867 laat het nog ‘ongerepte landschap’ zien, met o.a. de Lage Houtmolen, Hagerhof en Hulsfort. Door en voor de ‘Gerdeneers’ is dit bekenlandschap in de daaropvolgende 100 jaar op de schop genomen en gemaakt tot het landschap dat we tot 2010 kenden.

Sinds 2010 heeft het Waterschap Peel en Maasvallei (nu Waterschap Limburg) het watersysteem in deze omgeving (net als in Hout-Blerick aan de overzijde van de Maas) ingrijpend onder handen genomen en gewijzigd. Of is het beter te zeggen ‘hersteld’?

Om dieper in te gaan op deze vraag en de jongste natuurhistorie van dit gebied organiseert Kring Venlo op zaterdagmorgen 7 september een natuurwandeling door ’t Brook met o.a. de Wylderbeek als onderwerp, onder begeleiding van Sjraar Roelofs.

Goed stevig schoeisel is gewenst!
Let op!
inschrijven kan tot 1 september!

Voor aanmelding bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit