Excursie van Aken naar Luik

15 september 2018

09:00 - 19:30 uur

Parkeerterrein oude veilingcomplex, Hagerhofweg, Venlo-Zuid

Entree: deelnamekosten € 72,50 voor leden van LGOG / € 77,50 voor niet-leden

Kring Venlo maakt op zaterdag 15 september een excursie waarbij stil wordt gestaan bij gebeurtenissen van ruim 100 jaar geleden. Een ontvlambare situatie die voor Nederland uitging als een nachtkaars: de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Of is dit slechts schijn? Heeft deze oorlog ons toch meer geraakt dan onze neutraliteit deed vermoeden?

In de excursie ‘Van Aken naar Luik’ volgt Kring Venlo het aanvalsplan dat Nederland bijna in de Eerste Wereldoorlog had meegesleurd. De weg die het eerste Duitse leger aflegde, wordt nogmaals afgelegd: van Aken, Gemmenich en Moresnet-Visé naar Luik. Onderweg wordt diverse malen uitgestapt om boeiende plekken te bekijken. In Moresenet (met de beroemde brug) is een koffiepauze. Bij Moelingen worden de grenspalen aangedaan, waar de Nederlandse neutraliteit in het geding kwam. In Visé staat het Memorial voor de gedeporteerden van Visé op het programma.

Als het tijdsschema het toestaat wordt ook het ‘Pere Lachaise’ van Noord-West Europa bezocht. De reis wordt afgesloten bij Fort Loncin.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit