Excursie "steenkolenmijnbouw en grootse plannen die niet doorgingen"

Op zaterdag 26 oktober 2019 zal er een excursie plaatsvinden naar Herkenbosch, Roermond en Hückelhoven (D) met als thema: “Steenkolenmijnbouw en grootse plannen die niet doorgingen”. U kunt opstappen in Heerlen en in Geleen. Luc Wolters zal tijdens deze excursie als reisleider optreden.

Het dagprogramma is als volgt:

08.00 Vertrek vanuit Heerlen.

08.30 Vertrek vanuit Geleen.

Tijdens een busrit langs verschillende locaties in Herkenbosch en Roermond zal Luc Wolters uitleg geven bij het verhaal van de Beatrixmijn en de infrastructurele en bouwkundige aspecten daarbij. Omstreeks het middaguur is er een pauze bij het mijnbouw- en mineralenmuseum te Hückelhoven met een eenvoudige lunch. Daarna wordt de groep in twee gedeeld en rondgeleid door het mijnbouw- en mineralenmuseum. Na de rondleidingen is er natuurlijk ook nog tijd voor “Kaffee und Kuchen”.

17.00 uur Terug in Geleen

17.30 uur Terug in Heerlen

De aanmelding geschiedt door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening (IBAN) NL84INGB0005378710 t.n.v. LGOG kring Parkstad onder vermelding van “Excursie Beatrixmijn” en de gewenste opstapplaats. Het is eveneens van belang uw 06 nummer te vermelden om bereikbaar te zijn op de excursiedag. U kunt zich aanmelden tot en met 10 oktober.

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit