Limburg als literaire inspiratiebron

26 oktober 2019

11:00 - 16:00 uur

De Ligne in Sittard

Entree: €15 per persoon

Op zaterdag 26 oktober organiseert de commissie Literatuurgeschiedenis van het LGOG een symposium in Ligne in Sittard onder de titel 'Limburg als literaire inspiratiebron'.

Het is het tweede symposium in het kielzog van het omvangrijke drie jaar geleden verschenen Geschiedenis van de literatuur in Limburg (Vantilt, Nijmegen). De intentie is belangstelling voor literatuur in Limburg te stimuleren en de geschiedschrijving over literatuur in Limburg levendig en actueel te houden.

Programma:

  • De inloop start om 10:30.
  • In een ochtendsessie leiden de twee hoofdsprekers in die uit verschillend perspectief het onderwerp in zijn algemeenheid benaderen. Dat zijn de Nijmeegse neerlandicus/ literatuurwetenschapper Jos Joosten en de schrijfster Hanneke Hendrix.
  • Na de lunch vertellen vijf in Limburg opgegroeide en/of werkzame auteurs in hoeverre specifiek Limburgse motieven, thema’s en locaties in hun werk een rol spelen en of hun werk andere specifiek Limburgse kenmerken heeft. Ter illustratie lezen zij voor uit eigen werk. Aan het woord komen schrijver/ dichter Ger Bertholet, romanschrijvers Roman Helinski en Peter Lenssen, schrijver en thriller-specialist Peter Winkels en cultuurjournaliste Ine Sijben.
  • Afsluiting door Bas Kwakman, voormalig directeur Poetry International.

Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk 23 oktober!


Bekijk hier de volledige uitnodiging>>

Lees hier meer over de achtergrondinformatie van het symposium >>

Bekijk hier de biografieën van de sprekers >>>

U kunt zich hier inschrijven >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit