Excursie o.l.v. Jos Schatorjé: Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas

20 oktober 2023

14:00 uur

Museum de Kantfabriek Americaanseweg 8, 5961 GP Horst (Noord-Limburg)

Entree: Met museumkaart: leden € 7,50, niet-leden € 10,-. Zonder museumkaart: leden € 15,-, niet-leden € 17,50.

Op vrijdag 20 oktober organiseert Kring Venlo een excursie o.l.v. Jos Schatorjé naar Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas.

De excursie

Stichting Museum de Kantfabriek werd in 2006 opgericht, nadat BOEI het complex had verworven en kon verhuren aan de nieuwe museumstichting, die in 2009 de deuren van Museum de Kantfabriek kon openen. Hier waren ook de collecties van de (voormalige) Oudheidkamer Horst e.o. ondergebracht. Het stichtingsbestuur van de Oudheidkamer Horst e.o. vormde voortaan het bestuur van Stichting Museum de Kantfabriek.

Naast een vaste presentatie over de regionale textielgeschiedenis, worden ook regelmatig wisselende exposities gehouden. Op 8 oktober opent de tentoonstelling Passie voor Japan, (die wij ook zullen bezoeken) waarin het werk van de Venlose beeldhouwer Hans Reijnders centraal staat. In zijn vijftigjarige loopbaan heeft Reijnders zich laten inspireren door andere culturen, waarbij Japan een heel bijzondere plaats inneemt. Hans Reijnders is geen onbekende in Noord-Limburg. Tientallen beelden van zijn hand sieren de openbare ruimte. In de tentoonstelling wordt een beeld geschetst van zijn vrije oeuvre en zijn opdrachten voor Noord-Limburgse bedrijven, instellingen en gemeenten.

We worden in Horst ontvangen door Jos Schatorjé, bij veel leden van het LGOG beter bekend als de eerste directeur en bouwheer van het Limburgs Museum in Venlo (1992-2019). Hij was in de jaren 2007-2009 ook een van de samenstellers van het museale bedrijfsplan voor Museum de Kantfabriek. Vanaf 2023 is hij voorzitter van de Stichting Museum de Kantfabriek.

Praktische informatie

De kosten voor deze rondleiding zijn incl. koffie en vlaai.

Parkeren kan op het parkeerterrein van het museum: ingang tussen huisnummer 12 en 14 van de Americaanseweg.

Deelname is alleen mogelijk U na voorafgaande aanmelding. Dit kan tot en met 15 oktober door een email te sturen (met uw naam, lidmaatschapsnummer en bezit Museumjaarkaart) naar onze penningmeester Gerard Driessen: gmjdriessen@gmail.com onder vermelding van ‘Excursie Kantfabriek’ en gelijktijdige betaling van de kosten op: IBAN NL67 RABO 0107 7206 47 t.n.v. GMJ Driessen.

Uw aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling.

Bij meer dan 15 aanmeldingen is de volgorde van betaling bepalend voor deelname.

De volledige uitnodiging treft u hier aan.


Vorige activiteit | Volgende activiteit