Excursie: Het “Maankwartier”, de wederopstanding van Heerlen

21 oktober 2023

10:30 uur

Poort van Herle, Stationsstraat 22, aan de centrumkant van het Maankwartier/Station

Entree: leden €25,-; niet-leden €30,-

Het bestuur van de sectie Monumenten nodigt u op zaterdag 21 oktober uit voor een excursie naar het opnieuw uitgevonden monumentale stationsgebied van Heerlen, het “Maankwartier”

PROGRAMMA:
10.30 Ontvangst met koffie/thee en vlaai in “Poort van Heerle”, Stationsstraat 22, naast het station aan de centrumkant
11.00 Rondleiding door het volledig vernieuwde stationsgebied, het “Maankwartier” in twee groepen
13.00 Lunch (soep en verzorgd broodje) in “Poort van Heerle”. Tijdens de lunch zal Martin van der Weerden de bijzondere geschiedenis van Heerlen in de 20e eeuw toelichten.
14.00 Afsluiting van het gemeenschappelijke deel. Wij adviseren u om de kennismaking met Heerlen voort te zetten met een bezoek aan het volledig nieuwe Nederlands Mijnmuseum, Doctor Poelsstraat 29, vijf minuten verderop gelegen.

AANMELDEN:
Wacht niet te lang met aanmelden want er is plaats voor 40 deelnemers

Let op: annuleren is altijd mogelijk maar men dient dan zelf te zorgen voor vervanger(s) Aanmelden uiterlijk 13 oktober 2023. Kosten: € 25,- voor leden of gezinsleden van de Sectie Monumenten en € 30,00 voor niet-leden en introducés. Leden van de LGOG sectie Monumenten hebben voorrang bij intekening. Kosten voor koffie/thee met vlaai, lunch en bijdragen gidsen zijn in de prijs inbegrepen. Een eventueel bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum is voor eigen rekening.

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor deze excursie door tijdige betaling van de kosten via overschrijving op IBAN-nummer NL88 INGB 0007 811398 t.n.v. LGOG sectie Monumenten. Stuurt u tevens een e-mail aan dhr. S. Minis: serve.minis@hotmail.com. Met daarin vermeld de naam (namen) van de deelnemer(s) met woonplaats én de keuze van het verzorgde broodje. U heeft de keuze uit: zalm, kip en gegrilde groente.

U kunt de volledige uitnodiging hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit