Excursie o.l.v. Frans Backhuijs 'Afval vroeger en nu'

23 november 2019

10:00 - 12:00 uur

Attero, James Cookweg 10 (compostfabriek), 5928 LK Venlo-Blerick

Entree: € 7,50

Als vervolg op de lezing ‘Afval, vroeger en nu’ die Frans Backhuijs op 11 november houdt, is er op zaterdag 23 november 2019 van 10.00 tot 12.00 uur de mogelijkheid om de locatie van afvalverwerker Attero in Venlo te bezoeken. Op deze locatie zijn een regionaal overslagstation voor wegvervoer, een compostfabriek en een vergistingsinstallatie te vinden.

Groente-, fruit- en tuinafval wordt op de locatie in Venlo eerst vergist en daarna gecomposteerd. Door deze voor-vergisting wordt de energetische waarde van het materiaal optimaal benut omdat het gas dat vrijkomt bij het vergistingsproces, omgezet wordt in groene stroom. Na het vergisten wordt het materiaal in de tunnel-composteerinstallatie verder verwerkt. In deze lange, smalle betonnen bakken wordt het GFT gedurende een aantal dagen gecontroleerd, belucht en bevochtigd. Het proces levert uiteindelijk een hoogwaardige compost op. Frans Backhuijs (oud-medewerker) en Bart Megens (bedrijfsleider) vertellen u meer over het bedrijf en zijn activiteiten, en geven u een kijkje achter de schermen bij het composteren van GFT-afval.

De excursie gaat door bij tenminste 12 deelnemers. Veiligheidsschoenen zijn verplicht uit veiligheidsoverwegingen. Mensen die geen veiligheidsschoenen hebben, dienen de schoenmaat door te geven. Attero zorgt dan voor veiligheidsschoenen

Aanmelden kan via mail bij gmjdriessen@gmail.com mét vermelding van voornaam, achternaam, adres, woonplaats en schoenmaat (voor de veiligheidsschoenen) of telefonisch via 077-3828347 (Attero wil uit veiligheidsoverwegingen graag weten wie er op hun terrein rondloopt.) De aanmelding wordt definitief door het overmaken van €7,50 p.p. op bankrekening NL28 INGB 0002 8902 13 t.n.v. LGOG kring Venlo. Aanmelden kan tot uiterlijk 16 november!

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit