Excursie naar Mill

29 juni 2024

10:15 uur

Bijeenkomst bij de gedenkplaat aan de Langenboomseweg in Mill

Entree: Leden Gratis; niet leden 10 euro

Op zaterdag 29 juni nodigt de LGOG- kring Maas en Niers u uit voor een excursie naar Mill.

SPOREN VAN DE OORLOG….

is de titel van de excursie die handelt over de Slag bij Mill.

In de vroege ochtend van 10 mei 1940 kon een Duitse pantsertrein en een infanterietransport ongehinderd de Maasbrug bij Gennep passeren en verderop bij het plaatsje Zeeland een troepenmacht afzetten. Militairen van de Nederlandse verdediging die gelegerd waren in en om Mill, hadden inmiddels het spoor geblokkeerd door een zgn. aspergeversperring. De Duitse pantsertrein ontspoorde op zijn terugtocht, waarna hevige gevechten volgden. Voordat de meeste Nederlanders in de gaten hadden dat het land op 10 mei 1940 in oorlog was met Duitsland, was Mill al het toneel van zware gevechten die tot in de ochtend van 11 mei voortduurden.

Programma

10.15 uur Bijeenkomst bij de gedenkplaat aan de Langenboomseweg (het bord met het ‘dakje’ erboven) op het gazon van Fitland.

10.30 uur Wij volgen een gids op een wandeling van ongeveer 1,5 uur langs o.a. het Defensiekanaal, ook wel het Peelkanaal genoemd, de kazematten, het

aspergemonument en eindigt tenslotte bij het oorlogsmonument gemaakt door Peter Roovers.

12.00 uur Na de wandeling is er een gezellig samenzijn en wordt u, volgens traditie, door de Kring koffie/thee en gebak aangeboden in restaurant London Street van Wellness Hotel Brabant-Mill.

Aanmelding

Er kunnen slechts een beperkt aantal personen deelnemen, dus als u graag deze excursie wilt bijwonen is het noodzakelijk dat u zich voor 24 juni aanmeldt op lgog.maasenniers@gmail.com.


De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit