Excursie Kronenburg en Hillesheim

23 april 2022

08:00 uur

Opstapplaatsen in Geleen en Heerlen (zie volledige uitnodiging)

Entree: Leden: € 39,00, jeugdleden: € 20,00, niet-leden: € 44,00

Op 23 april organiseren Kring De Westelijke Mijnstreek en Kring Parkstad een excursie naar Kronenburg en Hillesheim in Duitsland.

De excursie

Kronenburg is een van oorsprong middeleeuws stadje in het Duits-Belgische grensgebied, gelegen aan de Kyll. Het huidige plaatsje heeft een kleine 500 inwoners en ligt voor een groot deel binnen de vroegere burcht Kronenburg. Hillesheim is een Frankische nederzetting in de Eifel. Het programma is als volgt:

  • 8:00 uur: Vertrek in Geleen
  • 8:30 uur: Vertrek in Heerlen
  • 10:00 uur: “Kaffee und Kuchen” in Villa Kronenburg; historische rondleiding door het oude stadje en de burchtruïne.
  • 12:00 uur: Lunch.
  • 14:00 uur: Vertrek naar Hillesheim; historische stadswandeling.
  • 17:00 uur: Vertrek uit Hillesheim.
  • 19:00 uur: Aankomst in Heerlen
  • 19:30 uur: Aankomst in Geleen

Praktische informatie

Momenteel dien je in Duitsland een medisch goedgekeurd mondmasker te dragen binnen in gebouwen en op het terras zo lang je niet zit. Verder moet je ook een vaccinatie-, test- of herstelbewijs bij je hebben.

In de prijs is inbegrepen: de busreis, “Kaffee und Kuchen” in Kronenburg, de rondleiding door Kronenburg, de rondleiding door Hillesheim en een fooi voor de chauffeur. De keuzemogelijkheid voor een lunch in Kronenburg kunt u vinden in de uitnodiging. Dat kunt u op de dag zelf contant betalen (€ 12,50).

Aanmelding geschiedt per mail (j.martens@historischgoud.nl) met vermelding van naam, geboortedatum, het 06-nummer waarop u bereikbaar bent en de gewenste opstapplaats. Mocht u gebruik willen maken van het keuzemenu in Kronenburg, vermeld dan ook het nummer van het menu. Aanmelding is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is ontvangen op bankrekening NL84INGB0005378710 t.n.v. LGOG kring Parkstad onder vermelding van “Kronenburg”. U kunt zich aanmelden tot vrijdag 15 april.

Afmelding dient te geschieden per mail (j.martens@historischgoud.nl) of telefoon (0651910906, alleen bij late afmelding). Bij afmelding waarvoor geen vervanging wordt gevonden kan helaas geen terugbetaling plaatsvinden.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit