Dagexcursie naar Jülich en Schloss Merode met bezoek aan de kerstmarkt

30 november 2019

08:30 - 17:15 uur

Opstapplaats Weert: Kelvinstraat 1 (Kampershoek) / Opstapplaats Thorn: parkeerplaats sportpark Ter Koel, Ittervoortseweg 51

Entree: Leden LGOG, leden GHK ‘Land van Thorn’, vrienden van ‘de Aldenborgh’: € 42,- / Niet-leden: € 52,-

Op zaterdag 30 november 2019 organiseert LGOG Kring Weert een excursie naar de stad Jülich en Schloss Merode in Duitsland. In de ochtend worden deelnemers door Duitstalige gidsen rondgeleid in de citadel van Jülich. Vervolgens zal de groep verder reizen naar het Schloss Merode te Langerwehe waar op eigen gelegenheid het kasteel en de kerstmarkt bezocht kunnen worden. Een ontmoeting met de huidige eigenaar, prins Charles-Louis de Merode, staat ook op het programma. Verder kunnen bezoekers historische gilden en schutterijen aanschouwen, die op dezelfde dag hun jaarlijkse gildedag organiseren tijdens de kerstmarkt.

Programma:

 • 08.30 uur: Vertrek in Weert vanaf Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1 (Kampershoek).
 • 08.45 uur: Vertrek in Thorn vanaf parkeerplaats bij sportpark Ter Koel, Ittervoortseweg 51.
 • 10.00 uur: Aankomst in Jülich. Ontvangst met koffie.
 • 10.30 uur: Rondleiding door de citadel van Jülich door deskundige gidsen (Duitstalig).
 • 12.30 uur: Vertrek naar Schloss Merode in Langerwehe.
 • 13.00 uur: Aankomst in Schloss Merode in Langerwehe.
 • 16.00 uur: Vertrek uit Langerwehe naar Thorn en Weert.
 • 17.00 uur Aankomst Thorn.
 • 17.15 uur Aankomst Weert.

  Tijden bij benadering

Deelnamekosten en aanmelding

Deelnemers die lid zijn van het LGOG, lid zijn van GHK ‘Land van Thorn’, of vriend van ‘de Aldenborgh’ betalen een bedrag van € 42,-. anderen betalen € 52,-. In de deelnemersbijdrage zijn begrepen: de kosten van de bus, koffie en kuchen bij aankomst, entree museum Jülich, rondleiding met gidsen, entree kerstmarkt en fooi voor de buschauffeur.

Aanmelding voor deelname aan de excursie dient te geschieden door betaling van € 42, - (of € 52 -) vóór zaterdag 23 november 2019 naar rekening NL31RABO0176968334 van Stichting de Aldenborgh onder vermelding van 1) het aantal personen 2) uw opstapplaats. Let op! Vol = vol. Er is plaats voor maximaal 56 personen. Bij overboeking hanteren we de volgorde van aanmelding. Gezien de te verwachten belangstelling voor deze excursie is aanmelding per ommegaande zeer aan te bevelen. Doe het dus liever vandaag dan morgen, maar in elk geval voor 23 november 2019.

Als een deelnemer na aanmelding/betaling om de een af andere reden alsnog moet afzien van deelname en indien de organisatie geen deelnemer(s) op de wachtlijst heeft staan, dient degene die niet kan deelnemen zelf voor een vervanger te zorgen. Teruggave van de deelnemersbijdrage is niet van toepassing.

Advies:
neem uw paspoort of identiteitsbewijs mee.

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit