Concertprogramma Black Angels

8 maart 2020

15:30 - 16:45 uur

Schouwburg Venray (Kleine zaal)

Entree: Vanaf €20,-

In het kader van “Venray Viert 75 jaar Vrijheid” presenteren het Ragazze Quartet, het Videocollectief 33 1/3 en zangers van het Nederlands Kamerkoor op zondag 8 maart a.s. het concertprogramma BLACK ANGELS, een héél bijzonder concert.

‘Vieren’ is niet alleen terugblikken maar ook het bewust worden van de noodzaak om vooruit te zien en om ontwikkelingen, die onze vrijheid bedreigen, tijdig te onderkennen en af te weren. Het bewaken van vrijheid is voor een democratische samenleving een must. Het concertprogramma Black Angels doorgrondt in een tijd waar oorlog en dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, het systeem achter de terreur. Op een bijzondere muzikale wijze wordt uitdrukking gegeven aan het verhaal van bedreiging, destructie, opbouw en verzoening. Dit concert prikkelt de toehoorder om na afloop in de Foyer op de 1e etage over de inhoud van het concert in gesprek te gaan onder genot van een aangeboden consumptie. Uitvoerenden zijn daarbij aanwezig.

Voor meer informatie zie: www.schouwburgvenray.nl of www.ragazzequartet.nl of facebook: RagazzeQuartet.

Programma

  • Benjamin Britten Strijkkwartet no. 1 in D groot (bedreiging)
  • Georg Crumb Black Angels (destructie)
  • Arvo Pärt And One of the Pharisees voor drie stemmen (opbouw en verzoening) met video-projecties die de muzikale uitvoering transformeren tot een theatrale voorstelling. Muziek en beeld komen op gelijkwaardige wijze samen.

Het programma kent geen pauze.

Organisatie
Het Venrays Museum en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Kring Venray - ondersteunt door Kunst in de Kamer kring Venray en Theehuisconcerten Venray - initieerden dit concert. Literair Café Venray, Adelbert Vereniging Venray en Schouwburg Venray dragen mede het initiatief. De uitvoering wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Venray.

Kaartverkoop
Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van de Schouwburg Venray www.schouwburgvenray.nl of telefonisch 0478 530999, tijdens de openingstijden van de kassa, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit