Bezoek aan Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet in Maastricht

Op vrijdag 4 mei vindt de allereerste editie van Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet in Maastricht plaats. In opdracht van het Joods Historisch Museum Amsterdam zullen tijdens dodenherdenking op verschillende locaties in de stad huizen worden opengesteld, waar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog Joden of verzetsstrijders hebben gewoond. Hier zullen dan nabestaanden, ooggetuigen of andere betrokkenen spreken om de gedeporteerde Joden, vermoorde verzetsstrijders en andere groeperingen die ten gevolge van WO II hebben geleden, in herinnering te brengen.

De Jeugdleden zullen tijdens hun activiteit een bezoek brengen aan deze eerste editie van de Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet in Maastricht. Het programma bestaat uit verschillende kleinschalige bijeenkomsten op 6 verschillende locaties en het is mogelijk om samen of alleen deze bijeenkomsten bij te wonen. Tussen 13:00 en 14:00 is iedereen welkom op het Bureau (Brusselsestraat 10D) voor een gezamenlijke lunch.

De laatste bijeenkomsten zijn naar verwachting om 17:00 afgelopen en dan is ook het officiële einde van de activiteit. Er is wel de mogelijkheid om gezamenlijk te eten om vervolgens de Dodenherdenking op het Herdenkingsplein in Maastricht bij te wonen.

Bekijk hier het programma >>

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit