Archeologische rondleiding Centre Céramique

17 september 2022

14:00 uur

Centre Céramique, Avenue Céramique 50 te Maastricht.

Entree: Leden: gratis, niet-leden € 5,-

Op zaterdag 17 september organiseert de sectie archeologie een archeologische rondleiding in Centre Céramique.

De rondleiding

Onlangs is er in het Centre Céramique een nieuwe opstelling gerealiseerd van de laat- Romeinse vestingmaquette en de 18e eeuwse maquette van de vestingstad Maastricht. Nu is er de mogelijkheid om onder leiding van Wim Dijkman, senior conservator archeologie en erfgoed, hier een rondleiding te krijgen.

Om de maquettes zijn vitrines gemaakt met Romeinse, Merovingische en laatmiddeleeuwse objecten. Daarnaast zal er tijdens deze rondleiding ook aandacht zijn voor de aardewerkpresentatie waarin ook vondsten uit de provinciale archeologie-collectie van het LGOG zijn opgenomen.

Genoeg stof dus voor een gevarieerde rondleiding door de voormalige hoofdredacteur van “Archeologie in Limburg” en gever van Limburgse archeologie-cursussen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid: Centre Céramique ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van het centraal station van Maastricht. Komt u met de auto? Dan kunt u direct onder het Centre Céramique (betaald) parkeren in de parkeergarage van QPark, genaamd Plein 1992. Rondom het Centre Céramique is ook betaald parkeren.

Aanmelden voor de rondleiding kan via deze link.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit