Algemene ledenvergadering met Film en Interview door Herman van Megen/Nick Pouls: ‘Oorlogsherinneringen uit mijn jeugd’

24 april 2023

19:30 uur

Gemeenschapshuis De Bantuin – Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 5,-

Op maandag 24 april organiseert Kring Venlo de Algemene ledenvergadering met Film en Interview door Herman van Megen/Nick Pouls: ‘Oorlogsherinneringen uit mijn jeugd’.

De film

In de film ‘Oorlogsherinneringen uit mijn jeugd’ komen drie Venlonaren aan het woord. De film is in 2021 tot stand gekomen en samengesteld door het Gemeentearchief Venlo. In de film komen Tiny Steeghs-Joosten, Truus van Heyster-Broekmans en Té Lamers aan het woord. Alle drie de geïnterviewden woonden tijdens de oorlog in hartje stad, aan de Vleesstraat, de Steenstraat en de Grote Beekstraat. Ze hebben de Tweede Wereldoorlog als kind bewust beleefd en hun verhaal vanaf de inval van de Duitsers tot aan de bombardementen op de stad, de evacuatie en de bevrijding verteld. Met hun bijdrage heeft de stad een verhaal van tijdgetuigen.
De film duurt ca. 40 minuten en wordt ondersteund met origineel beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, hierbij zijn Truus van Heyster-Broekmans (95 jaar) en Té Laemers (90 jaar) onze speciale gasten.

Vergaderstukken

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit