50 jaar Pinkpop

Op 21 januari heeft Mr. Pinkpop himself: Jan Smeets een lezing gegeven over het 50 jarig bestaan van Pinkpop. Wegens de grote belangstelling wordt deze lezing voor de tweede keer georganiseerd!

Jan Smeets komt op 23 april naar Landgraaf om over het ontstaan en de geschiedenis van het bekendste festival van Nederland te praten.

Wat begon als een eendags-festival groeide in enkele jaren uit tot een evenement van drie dagen van internationale allure. De naam Pinkpop betekent “Pop met Pinksteren”. Het eerste festival werd gehouden op 18 mei 1970 in het Burgemeester Damen Sportpark in Geleen en het programma bestond voornamelijk uit nationale popgroepen met Golden Earring als headliner. Er kwamen meteen al tienduizend bezoekers op af. Inmiddels bestegen tijdens de 48 edities 831 verschillende artiesten de podia en bezochten in totaal ruim 2,5 miljoen bezoekers het festival.

De geschiedenis van Pinkpop is onlosmakelijk verbonden met Jan Smeets. Hij organiseert met een grenzeloze passie al bijna 50 jaar dit oudste nog bestaande popfestival ter wereld en in 2013 is er dan ook een documentaire over hem verschenen.

Meer informatie over de geschiedenis van Pinkpop vind je hier >>

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit