3 lezingen bibliotheek Kerkrade en Brunssum

22 november 2022

14:00 uur

Bibliotheek Kerkrade en Brunssum

Entree: Bibliotheekleden: gratis, niet-leden: € 2,50 (voor de lezing van 1 december)

Op dinsdag 22 november, donderdag 1 december en dinsdag 20 december organiseert de Sectie Archeologie in samenwerking met de bibliotheek Kerkrade en Brunssum 3 lezingen door Rens Dormans.

De lezingen

In samenwerking met de bibliotheek Kerkrade en Brunssum verzorgt de LGOG sectie archeologie weer enkele interessante en laagdrempelige lezingen. De lezingen worden verzorgd door Rens Dormans, vice voorzitter van de sectie archeologie. Rens Dormans geeft al jarenlang lezingen over archeologie. Iedereen kan deze lezingen bijwonen, u heeft zeker geen voorkennis nodig, alles wordt op een eenvoudige wijze aan u door Rens uitgelegd. Heeft u zelf wel eens “iets ouds” gevonden? Neemt u uw vondsten gerust mee, dan kunt u na de lezing samen met Rens bekijken wat hierover bekend is.

Er worden per avond verschillende onderwerpen besproken. De eerst is algemeen en gaat over archeologie in Limburg. Tijdens deze lezing krijgt u meer inzicht in de belangrijkste archeologische onderwerpen in Limburg. De tweede avond zal in het teken staan van Romeinse villa’s in Limburg. Het Romeins verleden in Limburg is groots en Rens zal de belangrijkste villa’s die in Limburg gelegen hebben met u bespreken. De laatste bijeenkomst zal ook in het teken van de Romeinen liggen. U krijgt dan meer inzicht krijgen in allerlei Romeinse resten die in Limburg gevonden zijn.

U kunt de lezingen apart volgen.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 22 november, bibliotheek Kerkrade: Archeologie in Limburg
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Bibliotheek Kerkrade, Martin Buberplein 15, 6461 NC, Kerkrade.

Datum: Donderdag 1 december, bibliotheek Brunssum: Romeinse villa’s in Parkstad
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, 6443 CC, Brunssum
Kosten: Voor bibliotheekleden is deze lezing gratis. Voor niet bibliotheekleden zijn de kosten €2,50, te voldoen bij entree.

Datum: Dinsdag 20 december, bibliotheek Kerkrade: De Romeinen in Limburg
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Bibliotheek Kerkrade, Martin Buberplein 15, 5461 NC, Kerkrade

De volledige uitnodiging is hier te vinden


Vorige activiteit | Volgende activiteit