LITTERAE RESPONSO DIGNAE; Korrespondenz zwischen Jacobus Kritzraedt SJ und Joannes Bollandus SJ (Werken LGOG 30)

Beschrijving

Het boek is een editie en vertaling van de onderlinge briefwisseling tussen Jacobus Kritzraedt (Sittard/Keulen) en Joannes Bollandus (Antwerpen) in de zeventiende eeuw.

Joannes Bollandus initieerde een grootschalig project om heiligenlevens kritisch te onderzoeken en de resultaten van dit onderzoek te publiceren in de reeks Acta Sanctorum. Jacobus Kritzraedt leverde zijn vroegere leermeester vele gegevens voor dit onderzoek en Bollandus informeerde zijn vroegere leerling op zijn beurt over actualiteiten uit de diverse landen, die in de belangstelling van de jezuïeten stonden.

Het boek bevat de Latijnse teksten van de meer dan honderd brieven, voorzien van een Duitse vertaling. Het geheel wordt voorafgegaan door een viertal inleidingen in het Duits en Nederlands. De inhoud van de brieven wordt aangeduid door trefwoorden in het Duits, Nederlands en Frans.

Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Krings [Brandstraat Sittard NL] of per post door via e-mail contact op te nemen met deze boekhandel: info@boekhandelkrings.nl

Prijs
€22,50

Auteur

A.M.P.P. (Guus) Janssen, met medewerking van Richard Jochims

Jaar van uitgave

2024

ISBN-nummer

9789071581274

Plaats

Maastricht/ Sittard