Nachtegaalreeks 3: ‘Kalle mit de kómkómmere. Bloemlezing uit de poëzie van Wim Kuipers’, met een inleiding van Joep Leerssen.

Beschrijving

De journalist en dichter-schrijver Wim Kuipers (Maasniel 1939) publiceerde vanaf 1979 poëzie in het dialect van de streek waar hij opgroeide, experimentele gedichten in vaak hallucinerende beelden, die getuigen van een intense beleving van natuur en boerenland, een uitbundige fantasie en groot mededogen met het lijden van mens, dier en gewas. Maar ook de gemankeerde moderne mens en de onbegrepen dichter komen we tegen in zijn gedichten, die boven alles een lofzang zijn op de Limburgse taal.

Joep Leerssen schreef de inleiding, hij volgt de dichter al jaren. Leerssen was hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en is tegenwoordig als emeritus-hoogleraar ‘Limburg en Europa’ (Universiteit Maastricht) verbonden aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Ine Sijben en Ben van Melick maakten de keuzes voor de bloemlezing, verzorgden de prozavertalingen en schreven er de commentaren bij.

Verkoop
Kalle mit de kómkommere is te koop à 14,95 bij de boekhandel of te bestellen bij Uitgeverij Leon van Dorp of het LGOG via info@lgog.nl.

Auteur

Ine Sijben en Ben van Melick

Jaar van uitgave

2024

ISBN-nummer

9789083421209

Plaats

Maastricht / Heerlen